Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




zondag 27 juni 2010

Veulenkeuring Hoofddorp.


Gisteren zijn wij met Piet Bregman ( eigenaar en fokker van Zon-Terra ) naar de veulenkeuring in Hoofddorp geweest. Deze keuring maakt deel uit van een groot concours van 5 dagen waarin alle takken van sport centraal staan. We gingen heen met het springgefokte veulen Flora Dudith, Lexicon x Hornet Rose en geboren 13 April 2010. Er was een heel sterk deelnemersveld met veel mooie, goed gebouwde en goed bewegende veulens. Het werd er voor de jury bestaande uit de heren Rijne, Dirkse en Verkerk niet gemakkelijker op. Uiteindelijk mochten er 18 veulens door naar de finale zowel dressuur als springgericht, hengsten en merries. Tot grote vreugde van Quinty zat hier ook het veulen van Piet bij helaas is ze niet bij de eerste 4 ( springgericht ) geƫindigd maar we waren best wel trots. Het was weer een leerzame dag. De organisatie had voor de avond ook nog een heel leuk programma in elkaar gedraaid zodat we nog tot de late uurtjes genoten hebben.

donderdag 24 juni 2010

Hard gewerkt !!


Gisteren stond er weer een les van Cees Rijpkema op het programma. Het weer was deze keer beduidend beter dan 2 weken geleden toen het nog met bakken uit de hemel kwam vallen. Cees vond dat Winston heel veel vordering had gemaakt en was blij dat de combinatie zo hard getraind had. Er is weer veel gewerkt aan de lossigheid en het tempo van Winston zodat de gangen allemaal wat subtieler worden hij meer onder gaat treden en er niet met 7 mijlslaarzen van door gaat. Winston vind het allemaal nog wel erg moeilijk maar pakt het na enige oefening goed op. De reus gaat steeds meer luisteren naar het lichtgewicht dat op zijn rug zit. Het tweetal verheugd zich al op de volgende les.

zondag 20 juni 2010

Sonny 13 jaar !!!!!!!!!!!!


Vandaag is het dubbel feest. Sonny viert vandaag zijn 13e verjaardag en het is tevens vaderdag. Vader moet vandaag maar een beetje inschikken maar is ook niet vergeten. Iedereen is in opperbeste stemming helemaal nu Nederland op het WK goede zaken doet en zeer waarschijnlijk door zijn naar de 2e ronde. We gaan er een hele gezellige dag van maken en af en toe zal er ook nog wat naar het voetbal gekeken worden door de mannen terwijl de vrouwen lekker kunnen kletsen over van alles en nog wat. We hebben er zin in.

zondag 13 juni 2010

Winston weer in training


De training van Winston is weer opgepakt en zoals het er nu uit ziet gaan we de goede kant op. De ontsteking is niet meer teruggekomen en ook wordt het been niet dik meer.We doen het nog wel redelijk rustig aan maar hopen dat hij er 29 juni weer helemaal klaar voor is dan is namelijk de herselectie voor het HTC. De komende weken is het een kwestie van conditie weer op peil brengen en alles weer voor elkaar krijgen op het punt waar we gebleven waren.

vrijdag 4 juni 2010

Paarden weer op het land.


Het heeft dit jaar even geduurt ivm maaien, het natte weer en het niet willen groeien van het gras maar de paarden kunnen weer lekker genieten. Afgelopen week hebben we het langzaam opgebouwd en is de rangorde weer bepaald. Ze kunnen zich weer lekker vol eten en flink uit rennen de komende maanden. We hopen op een mooie zomer met niet te veel regen.

Zon-Terra maakt vorderingen bij les Lotje Schoots.


Afgelopen woensdag was het weer tijd voor de HTC les van Lotje Schoots. We gingen heen met Zon-Terra omdat de blessure van Winston nog niet volledig hersteld was. Lotje was erg te spreken over de vorderingen die Zon-Terra de afgelopen 2 weken gemaakt had. De les verliep ook erg fijn er is veel gewerkt aan de buiging en stelling iets wat ook het huiswerk is voor de komende 2 weken. We hopen dat Winston over 2 weken weer volledig hersteld is zodat ze daar de laatste 2 lessen van dit seizoen nog met hem kan volgen, mocht dit niet gaan is er gelukkig een andere topper die we mee kunnen nemen.