Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




zondag 27 februari 2011

Een weekend met een traan en een lach!!


We hebben er een heel intensief weekend op zitten met recht een weekend met een traan en een lach. We stonden zaterdag net op het punt om te vertrekken naar de wedstrijd in Middenmeer toen we het nare bericht kregen dat onze moeder, schoonmoeder en oma plotseling was overleden. Met de hulp van vrienden is het Quinty toch gelukt om op de wedstrijd te verschijnen en de 2 proeven voor haar oma te rijden. Een heel mooi gebaar ook omdat het goed ging en ze de laatste punten ( 181 en 193 ) binnen gehaald heeft en nu L2 startgerechtigd is.We gaan een drukke en verwarrende week tegemoet maar hopen haar een mooi afscheid te kunnen geven.Ze is 86 jaar geworden.

donderdag 24 februari 2011

Galaxie voor het eerst naar buiten.


Vandaag was het zover moeder en zoon mochten even hun benen strekken dit tot grote vreugde van beide.Er werden heel wat rare bokkensprongen gemaakt. Omdat het weer nog niet echt heel zonnig is was 10 minuutjes wel voldoende voor een eerste keer. Als het weer het toelaat gaan het tweetal morgen weer naar buiten.

maandag 21 februari 2011

Prachtig veulen voor Zon-Terra !!



Gisteravond om 23.00 uur ging de telefoon voor Quinty of ze zich maar snel naar de stal van buurman Piet Bregman wou snellen Zon-Terra stond op het punt van bevallen.Dit hadden we nog niet in de planning aangezien ze 6 maart pas uitgerekend was. Bij aankomst was het net geboren een prachtig Hengstveulen ( Jazz x Future ) helemaal zwart met 2 kleine witte voetjes achter. Het veulen heeft de prachtige door Quinty uitgezochte naam Galaxie-Terra gekregen. Het was nog niet eenvoudig een naam met een G te verzinnen aangezien deze stam allemaal een naam van een hemelsdeel krijgen Galaxie betekent dan ook planetenstelsel. Moeder en kind maken het goed.

maandag 14 februari 2011

Geslaagde Regiokampioenschappen !!

Afgelopen weekend hadden we de regiokampioenschappen NH in Benningbroek. Het waren 2 drukke, lange en gezellige dagen met hele mooie paardensport. Er werd echt voor gereden.Er waren natuurlijk ook vele teleurstellingen maar de vreugde onder de deelnemers die doormochten naar het overkampen was groot. De spanning was van de gezichten van de deelnemers af te lezen en daarna de verlossende woorden van het wedstrijdsecretariaat wie mocht er wel en wie niet naar Wanroy. Het Noord-hollands dagblad heeft aan deze wedstrijd een volledige pagina besteedt. We kijken in iedergeval terug op een geslaagd toernooi.

zondag 6 februari 2011

Heel naar weekend.


We hebben er een naar en onrustig weekend op zitten nadat we zaterdagmorgen vroeg de ambulance wel gehoord hadden en ook dat het aardig in de buurt moest zijn hadden we niet kunnen vermoeden dat het zo in de buurt was. Om 8 uur zaterdag morgen is ons lieve buurjongetje Martijn van 8 jaar in zijn slaap overleden. De hele buurt is met stomheid geslagen en we wensen dan ook Kees,Wendy,Rosanne en Jeroen heel veel sterkte.
Vrijdag gaan we hem naar z'n laatste rustplaats brengen.

Lekker uitgerust in Spanje


Afgelopen week hadden we de volledige zorg voor Marry aangezien Shirley en Ted er lekker een weekje tussen uit geweest zijn. Het tweetal was naar de Canarische eilanden en had daar goed weer. Ze hebben heel wat gezien en afgewandeld maar ook de kans gezien om lekker uit te rusten. De komende tijd staat namelijk in het teken van de lammeren en de komende gezinsuitbreiding eind Juni. Quinty had met Marry wat wandelingetjes gemaakt en verder had ze lekker vakantie wat haar goed bevallen is. De volgende vakantie van Ted en Shirley zal nog even op zich laten wachten en dan gaan ze met z'n drieen.

donderdag 3 februari 2011

Pensionstalling aangeboden !!!!!

Per 1 April ( in overleg 1 Maart mogelijk ) krijgen wij 2 stallen vrij. De huidige pensionklanten gaan ons na 3 jaar helaas verlaten wegens werk en studie. Mocht u dus belangstelling hebben kunt u ons altijd bellen 06-54953020 of mailen hesila@quicknet.nl voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging.
Wie weet tot ziens !