Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




zaterdag 30 juli 2011

1ste winstpunt is binnen


Vandaag waren we op wedstrijd in Middenbeemster op het grote concours hippique. Het was voor Winvasion de eerste keer dat ze op zo'n groot concours was en dat was dan ook te merken. Op het inrijterrein ging ze er als een speer vandoor en had Quinty even alle moeite om te blijven zitten,gelukkig had ze haar net voor de proef weer redelijk in de hand. De eerste proef bleek echter dat Winvasion nog helemaal niet uitgeraasd was, haar kwaliteiten van hard gaan en alles eng vinden waren weer helemaal aanwezig. Deze proef was dan ook terecht niet bedeeld met een winstpunt alhoewel er ook nog heel wat 7's op het protocol prijkte met heel hoopvol commentaar.
De 2e proef ging een stuk beter en mocht het tweetal hun eerste winstpunt bijschrijven ook deze jury was onder de indruk van Winvasion en haar kwaliteiten en gaf heel mooi commentaar. Quinty was trots op Winvasion want ondank's Quinty haar rug blessure ( ze is van haar fiets gereden en heeft last van haar stuitje en moeite met zitten ) een heel mooi resultaat.

dinsdag 26 juli 2011

Galaxy-Terra naar veulenveiling Borculo



Uit de vele aangeboden veulens voor deze veiling is het veulen van Zon-Terra, Galaxy-Terra geselecteerd. Er zullen deze dag 78 veulens geveild worden waaronder ook enkele Totilas veulens. Galaxy-Terra is een veulen van de beroemde hengst Jazz uit een Future moeder. De volle broer van Galaxy-Terra is een tweede bezichtings hengst. De veiling is 25 augustus. We wensen fokker Piet Bregman veel succes deze dag en hopen dat er een geweldige nieuwe eigenaar komt voor Galaxy-Terra.

donderdag 21 juli 2011

QUINTY 16 JAAR!!!!!!!!!


Vandaag is het groot feest in huize van de Lagemaat, Quinty viert namelijk haar 16e verjaardag. Het is weer een hele mijlpaal deze leeftijd en Quinty gaat nu ook proberen haar bromfietscertificaat te halen. De brommer staat er klaar voor, verder geeft ze voor haar vrienden een Hawaifeest en komt de familie de barbecue uitproberen. Al met al een drukke maar gezellige dag.

maandag 18 juli 2011

Update babynieuws

Zaterdag zijn Shirley en Jayden weer thuis gekomen alles is na de moeilijke start van Jayden toch nog snel gegaan. Tot dinsdag is er gelukkig nog een kraamhulp zodat Ted en Shirley rustig kunnen wennen aan het met z'n drieen zijn. Shirley is ook alweer redelijk op de been dus als het weer weer wat gaat meewerken dan zal ze een dezer dagen haar gezicht wel weer laten zien hier op stal. Maar tot het zover is ontfermt Quinty zich nog over Marry.

woensdag 13 juli 2011

Quinty en Sonny allebei over!


Vandaag was een spannende dag zowel Quinty als Sonny konden vandaag hun rapport ophalen en hoorde gelijk of ze over waren of niet gelukkig voor het tweetal en tot opluchting van de ouders zijn ze allebei over. Quinty gaat naar het examen jaar en Sonny naar de derde. Ze gaan beide nu genieten van een welverdiende vakantie.

Baby nieuws update


Hier even een update over Jayden. De bevalling is niet helemaal goed verlopen daarom verblijven Shirley en Jayden nog in het ziekenhuis. Als alles goed gaat mag Jayden morgen van de IC af en gaat er gekeken worden hoe het verder gaat met het tweetal. Er is nog niet bekend wanneer ze naar huis mogen. Bezoek in het ziekenhuis a.u.b. zo min mogelijk en alleen na afspraak. Verdere update volgt.

maandag 11 juli 2011

Goed gevoel.


Gisteren startte Quinty haar eerste officiele wedstrijd met Winvasion. Het was allemaal erg spannend voor Winvasion en de merrie was de eerste proef dan ook niet helemaal bij de les. De tweede proef ging al stukken beter al bleek dit niet in de punten. Quinty kreeg van de jury wel mee dat als de merrie wat constanter gaat worden in de aanleuning en haar regelmaat met lopen dat de punten omhoog gaan schieten, dat het een goed paard is en ze samen een mooie combinatie vormen. Quinty was in elk geval voor de eerste keer heel tevreden met Winvasion

zondag 10 juli 2011

Trotse ouders!


Vanmorgen om 7 minuten over half 6 zijn Ted en Shirley de trotse ouders geworden van een zoon genaamd JAYDEN. We feliciteren ze van harte en wensen ze een hele mooie toekomst samen.

zaterdag 9 juli 2011

Lastige laatste HTC les.


Gisteren vond de laatste HTC les plaats van dit seizoen. Winvasion is de laatste dagen erg lastig met rijden en vliegt dan ook als een gek door de baan (hengstig). Ook nu was ze het eerste halfuur flink bezig allerlei capriolen uit te halen om maar onder het werk vandaan te komen. Winvasion heeft het kijkerige van Jazz en het moeilijke van San-Remo maar als Quinty dit allemaal onder controle kan krijgen dan moet het tweetal op wedstrijden mooie proeven neer kunnen zetten. De les is gisteren fijn afgesloten nu is het zaak dat Quinty kilometers gaat maken. De volgende HTC les staat gepland in Oktober tot die tijd lest ze bij Cees en gaat ze nog af en toe naar Elisabeth toe.

Definitief door!


Gisteren kwam het verlossende bericht dat Quinty definitief door is bij het HTC. Men had al min of meer door laten schemeren dat ze zich geen zorgen hoefde te maken maar onbewust was Quinty toch wel een beetje zenuwachtig, deze zenuwen kon ze gisteren laten varen ze is DOOR.

zondag 3 juli 2011

Landelijke HTC dag geslaagd





Gisteren was het vroeg dag voor Quinty en Sintia de landelijke HTC dag stond op de agende. Na een rit van ruim anderhalf uur waren we ruim op tijd in Ermelo. Daar moest Quinty eerst een les volgen bij Loes Corsel. Dit ging heel goed en Loes was dan ook helemaal weg van Winvasion. Winvasion deed ook heel erg haar best en naar mate de les vorderde groeide ook de combinatie. Daarna stonden er 2 clinic's op het programma gelukkig zonder paard want Winvasion was erg moe van de reis, les en vele nieuwe indrukken. De eerste clinic was van Cor Loeffen over het fokken van een dressuur en springpaard en de verschillen daarvan. Ook werd er uitgelegd dat de fokker een veulen fokt wat beter moet zijn dan de moeder erg interessant. Daarna een clinic over fit te paard en wat je kunt doen om fitter op je paard te zitten wat voordeel heeft voor allebei.
Tijdens de lunch een clinic van Bart Bax en een groepsfoto met alle HTC talenten uit alle regio's die een HTC hebben. Na dit alles moest er nog een proef gereden worden, met het inrijden merkte Quinty al dat Winvasion er eigenlijk helemaal door heen zat, na overleg met de jury toch geprobeerd een redelijke proef neer te zetten dat is niet helemaal gelukt maar Quinty's voortzetting bij het HTC is zeker niet in het geding, als troost nog een lekkere buitenrit gemaakt op het terrein van de KNHS. S'middags ook nog een clinic over de hartslag. We gingen weer moe maar voldaan en met veel nieuwe informatie naar huis. Quinty is trots op Winvasion ze heeft zich prima gedragen en veel nieuwe indrukken opgedaan. De combinatie groeit elke week en daarmee ook haar conditie dit stel gaat er wel komen.