Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




zaterdag 22 oktober 2011

Update Winvasion

Het gaat een stuk beter met de 8 jarige San-Remo merrie, de uiers zijn al helemaal afgeslankt en ook het been wordt langzaam slanker.Het ziet er echter niet zo mooi uit doordat de blaren nu op sommige plekken net als de huid gesprongen zijn en er nu veel vocht uit loopt, dit is natuurlijk wel goed nieuws voor het afdrijven van het vocht van het been. Ze staat de hele dag in het land om maar in beweging te zijn, loopt 2x per dag in de stapmolen en verder wordt het 3x per dag schoongemaakt en afgespoten. Gelukkig had Quinty de afgelopen week vakantie dus tijd genoeg om dit te doen volgende week wordt het meer passen en meten aangezien school weer begint en de vakantie dus weer voorbij is.

maandag 17 oktober 2011

Nieuw paard in training

Quinty heeft sinds enkele weken een nieuw paard in training van fokker Piet Bregman, het gaat om de 3 jarige Don-Terra een afstammeling van Hotline en 2de bezichtings hengst. Don is net zadelmak gemaakt door Quinty en gaat nu doorgereden worden, door de blessure van Winvasion is Don al meegeweest naar de HTC les en deed dit geweldig. De komende tijd zal hij vaker mee gaan naar training en les(foto volgt).

Winvasion gebleseerd.


Winvasion is voorlopig uit de training en sport afgelopen vrijdag had ze plotseling een olifantenbeen oftewel een Einschutz met hoge koorts. De dierenarts wist niet wat hij zag en heeft er gelijk flink wat antibiotica ingespoten, plaspillen voogeschreven en zware pijnstillers. Winvasion was echter haast niet uit haar stal te krijgen en moest er met 3 man uitgetild worden om ook het been nog af te spuiten. Zaterdag was er niet veel verbetering in de situatie, waren er blaren op het been ontstaan waar vocht uit liep daarom zijn er zwaardere middelen ingezet waardoor Winvasion nogal onvast op haar benen gaat staan.Gelukkig is de situatie nu onder controlle en is het been wat afgeslankt, we gaan door met lopen, afspuiten en het toedienen van medicatie.

vrijdag 7 oktober 2011

Fijne week stage achter de rug!


Afgelopen week heeft Quinty stage gelopen in dierenwinkel Benningbroek. Deze stage maakt deel uit van haar examen komend jaar. De komende maanden loopt ze daarom nog 1 middag in de week stage bij dierenwinkel Benningbroek. Quinty voelt zich als een vis in het water en helemaal de paardenafdeling is haar ding. Toevallig deze week kwamen al heel wat spullen binnen van de nieuwe wintercollectie die allemaal uitgepakt, geprijsd en een plaats in de winkel moesten krijgen en het was ook nog eens dierendag heel druk dus. Ook de andere spullen voor alle mogelijke dieren moeten dagelijks verpakt, bijgevuld en opgeruimd worden. Quinty heeft echt een kijkje in de keuken gekregen en is er nu wel achter dat er heel wat komt kijken bij een eigen zaak.

Prullenbak Lotje


Lotje onze minishetlander banjert dagelijks op het terrein rond, echter is het ook een kleine rover en als je ook maar iets binnen haar bereik laat staan dan is het verdwenen. Gelukkig houdt iedereen hier op stal daar rekening mee dus valt er voor Lot niet zo veel meer te stelen. Lotje had hier iets op gevonden en dacht dat men wel wat in de prullenbak achter gelaten zou hebben ze kwam echter van een koude kermis thuis niks lekkers in de prullenbak en ook nog een extra item wat mee genomen moest worden omdat ze er in vast zat. Denk nou niet dat ze hier van geleerd heeft, dus voortaan staldeuren dicht of prullenbakken hoog neerzetten.

maandag 3 oktober 2011

Eerste HTC les nieuwe seizoen was top!


Vrijdag stond de eerste HTC les weer op het programma. Net als vorig seizoen vinden de lessen plaats bij Manege de Eenhoorn en worden ze weer gegeven door Elisabeth Posmus-Penterman. Elisabeth is tussendoor bevallen van een gezonde zoon Stijn en is weer helemaal opgeknapt en zit zelf ook al weer te paard.De indeling van de lessen zijn wel veranderd, de paarden en pony's zijn nu gescheiden van elkaar wat super is. Quinty rijdt nu met 2 andere fanatieke meiden en alle drie gaan ze ervoor wat voor Elisabeth ook heel lekker lesgeven is. De les liep dus heel goed en er is hard gewerkt aan de aanleuning, stelling en gehoorzaamheid van Winvasion. Quinty en Winvasion konden na een uur haast geen pap meer zeggen maar Elisabeth en Quinty waren heel tevreden. Quinty kijkt al uit naar de volgende les en gaat nu heel veel oefenen de komende weken, ook staat er nog een les van Cees op het programma.