Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




zaterdag 28 januari 2012

Open dagen Clusius College en modeshow.


Vandaag en gisteren waren het weer open dagen op heel veel middelbare scholen zo ook op de school van Quinty het clusius College in Hoorn. Omdat Quinty nu 4de jaars is moest ze een bijdrage leveren aan deze avond en dag. Quinty moest samen met haar klasgenoten de aankleding en modeshow verzorgen in dit geval een bruidsshow. De voorpret alleen al was natuurlijk leuk maar ook het lopen op de catwalk was een hele belevenis op zich, was Quinty bij de repetities nog 2 keer gevallen ging het gelukkig op de avond zelf helemaal goed. Ze kan terug kijken op een geslaagde openavond.
Op de foto van links naar rechts Bianca, Rick, Quinty, Naima en Jeroen

maandag 23 januari 2012

Weer een geslaagde jumping Amsterdam.


Van 19 tm 22 januari was het weer een komen en gaan van paarden in de Amsterdamse Rai voor jumping Amsterdam, een evenement waar wij met onze vereniging de Noorderkoggenruiters altijd hard aan het werk zijn en van genieten. Ook dit jaar zijn de lagemaatjes 4 dagen aanwezig geweest Sintia 3 dagen, Quinty 2 dagen en Henk 1 dag. We hebben weer kunnen genieten van hele mooie dressuur, springsport en shows van oa Lorenzo de fransman met zijn witte paarden of de pax de deux van Tommie Visser en Yessin Rahmouni als Geer en Goor. De gezelligheid was dit jaar helemaal top en ook heeft Sintia op zaterdag haar verjaardag mogen vieren op jumping met taart, heel veel felicitaties en leuke kado's zoals bloemen van de vereniging tot creme's voor vermoeide benen. Al met al geslaagde maar vermoeiende dagen die we ook dit jaar weer niet hadden willen missen.
Op de foto Quinty met Hendrik-Jan Schuttert

vrijdag 20 januari 2012

SINTIA MORGEN JARIG!!!!!!!!!



Morgen groot feest in huize van de Lagemaat of toch niet. Het is wel groot feest want Sintia mag er weer een jaartje bij doen maar ze heeft besloten het dit jaar anders dan anders te doen, ze viert haar verjaardag op Jumping Amsterdam samen met zo'n 40 leden van de vereniging de Noorderkoggenruiters. De taart wordt daar aangesneden, kaarsjes uitgeblazen en gezamenlijk zullen ze er een geweldig dag van maken om nooit te vergeten. Alvast vanaf deze plek van harte.

zaterdag 14 januari 2012

Met HTC naar revalidatiecentrum NH



Vandaag stond er een rondleiding op het programma bij het revalidatiecentrum Noord-Holland. De HTC talenten en hun ouders werden hartelijk ontvangen in de kantine van het centrum waarna we na een korte uitleg werden rondgeleid in het centrum. Daarna werd er uitleg gegeven over het longeren met de dubbele lijn en het belang hiervan ook mochten enkele waaronder Quinty het ook eens proberen. Quinty ging het erg goed af. Daarna werd er gekeken bij de aqua trainer er werd verteld waar hij allemaal voor gebruikt wordt en dit geldt voor paarden met een blesure of preventief. Na terugkomst in de kantine hebben we het nog gehad over de zadelmeting en de algehele checkup die ze nieuw gaan aanbieden. Al met al een erge leerzame ochtend waar we veel van opgestoken hebben en waarvan we zeker gebruik van gaan maken om te beginnen met het longeren aan de dubbele longe.

maandag 9 januari 2012

Stormschade

Net als zoveel andere bij ons in de buurt heeft ook stal Quison stormschade opgelopen tijdens de laatste stormen. De schade is gelukkig beperkt gebleven tot schade aan dakpannen, vallende takken en het wegwaaien van golfplaten. De paarden hebben hier gelukkig geen last van ondervonden en er wordt nu gekeken hoe we alles kunnen herstellen.

vrijdag 6 januari 2012

Bezoekje aan Memphis


Vandaag gingen Sintia en Quinty weer eens een kijkje nemen bij de oude pony van Quinty Memphis. Memphis is na een uitstapje naar Brabant weer terug op zijn oude stek in Twisk.
Memphis zag er erg goed uit en herkende Quinty gelijk. De wortels die Quinty voor hem mee genomen had gingen er in rap tempo in. Memphis gaat niet meer weg en gaat van zijn oude dag genieten in Twisk. We zijn altijd welkom in Twisk en zullen zeker vaker een bezoekje aan Memphis gaan brengen.

zondag 1 januari 2012

Nieuw paard voor Quinty!


2012 is goed begonnen voor stal Quison en met name voor Quinty met de aankoop van de 3 jarige zwarte ruin Don-Terra ( Hotline x Ferro x Donnerhall ). Quinty had dit paard van fokker Piet Bregman al enige tijd op stal staan om zadelmak te maken en door te rijden en dit beviel zo goed dat we in goed overleg besloten hebben om hem te kopen. Quinty gaat hem nu verder doorrijden en het is de bedoeling dat ze hem in maart voor het eerst uit gaat brengen. Don-Terra gaat voortaan verder als Quison Don-Terra en we hopen heel veel plezier te mogen gaan beleven aan deze prachtige ruin.

Afsluiting van een minder jaar.


Afgelopen jaar was een minder jaar voor stal Quison. Nadat we in februari afscheid hebben moeten nemen van ons 8 jarige buurjongetje en onze moeder/schoonmoeder en oma kwam daar de blessure van Winston bovenop helaas hebben we ook van hem afscheid moeten nemen in Juni. Sportief gezien stond Quinty toen op het nulpunt maar met de hulp van buurman en fokker Piet Bregman kreeg ze enkele leuke paarden onder het zadel zodat ze toch kon blijven deelnemen aan het Hippisch Talenten Centrum en de wedstrijden. Het ongeluk leek ons te achtervolgen toen er een aanhangwagen losschoot bij ons voor de deur en ons hele hek meenam, gelukkig bleven persoonlijke ongelukken uit. De vogels hadden het op ons rietendak voorzien, zodat er een aantal weken een rietdekker bezig geweest is om deze kant te vervangen. De auto van de krantenbezorger vloog in de brand uitgerekend bij ons voor de deur gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en konden de huizen waaronder die van ons gespaard blijven.Winvasion de 8 jarige merrie die Quinty reed voor de buurman kreeg een bloedvergiftiging en is hierdoor uit de sport gehaald, daar kwam nog bij de laatste weken van het jaar het overlijden van onze tante en de pech met onze auto waardoor we een nieuwe aan moesten schaffen. We sluiten 2011 dan ook af als een niet geheel gelukkig jaar voor ons en hopen in 2012 meer geluk te hebben.
Rest ons nog iedereen het zelfde te wensen.
Stal Quison Henk, Sintia, Quinty en Sonny.