Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




donderdag 31 mei 2012

Avondwedstrijd Berkhout

Nu de zomermaanden aan gebroken zijn worden er ook meer avondwedstrijden gehouden zo ook in Berkhout waar Melissa een startplaats had weten te bemachtigen. Het weer werkte mee niet te warm en de banen lagen er goed bij. Over beide proeven was Melissa wel te spreken ook omdat Diesel steeds constanter wordt, met 2x 175 punten was het tweetal tevreden. Er wordt hard getraind dus dat gaat goed komen. De komende tijd zal het tweetal ook gaan deelnemen aan verschillende cross wedstrijden.

maandag 28 mei 2012

Mooie winstpunten voor Charlotte.

Gisteren gingen Charlotte en haar Pride op wedstrijd, de temperaturen waren zeer aangenaam tot heel warm maar gelukkig moest het tweetal nog in de ochtend. De eerste proef verliep naar behoren echter de jury die net alleen maar Z combinatie's in de ring had gehad had nog niet helemaal de omschakeling gemaakt naar het kunnen van de paarden op B niveau, ondanks dat werd er toch een winstpunt gereden. De tweede proef ging helemaal lekker en met 200 punten en een eerste plaats was het tweetal zeer tevreden. Er zijn nu al 5 winstpunten gereden in 2 wedstrijden en het tweetal heeft dus zeker de stijgende lijn te pakken op naar de volgende wedstrijd.

zondag 27 mei 2012

Landelijke HTC dag.



Gisteren was het vroeg dag op stal Quison de landelijke HTC dag in Ermelo stond op het programma. Quinty en Charlotte moesten al om half negen op hun paard zitten dus vertrokken we om 6 uur in de morgen richting Ermelo. De paarden waren enigszins van slag op dit vroege uur maar gingen gelukkig zo allemaal de trailers in. Onderweg hebben we Selena nog opgepikt en zo konden we met 3 trailers, 4 paarden en bagage voor een week vakantie op weg. In Ermelo aangekomen de paarden opgezadeld en Diesel van Melissa lekker op stal gezet die was pas om 10 uur aan de beurt. In de morgen stonden de lessen op het programma en in de middag de proeven hier tussendoor moesten de meiden nog clinics volgen dus een vol programma. De warmte speelde ons zeker parten en dan is het toch wel een groot terrein waar heel wat afgelopen moest worden door de meegekomen chauffeurs cq grooms. De paarden hoefden gelukkig niet op de warme trailers te staan maar konden tussen door lekker bijtanken op stal.
De valtraining was leerzaam, de clinics voor de een wel voor de ander nog wat te hoog gegrepen. In de middag startte Charlotte als eerste met de proef en dit verliep heel goed, hierna was Quinty aan de beurt en ook zij reed een proef op haar huidige niveau met hele mooie stukken erbij. Het leuke was dat de jury de heer Bonhof ze na de proef nog even bij zich riep en daar waar het fout gegaan was ook uitlegde waarom het fout gegaan was en ze dat stuk over liet rijden onder zijn begeleiding. Melissa was als laatste aan de beurt en ook zij kreeg uitvoerig uitleg na de proef. De dag werd afgesloten met een clinic, al met al een mooie en leerzame dag. Moe en sommige lichtelijk verbrand ondanks het vele smeren kwamen we om half 7 weer aan in Benningbroek.

zondag 20 mei 2012

Eerste wedstrijd 1ste punten binnen!

Vandaag gingen zowel Melissa als Charlotte op wedstrijd in Bovenkarspel. Melissa was als eerste aan de beurt in de klasse M1. Er werden weer twee nette proeven neergezet die net onder winst bleven steken met als commentaar dat het allemaal nog net even meer bevestigd moet worden, iets waar hard aan gewerkt wordt in de trainingen. Charlotte mocht in de late middag aantreden en was toch wel enigszins zenuwachtig voor de eerste keer. Haar Charlotte's Pride wil nog wel eens iets anders willen dan Charlotte zelf maar daar had het tweetal vanmiddag geen last van, er werden 2 nette iets te vlugge proeven neergezet maar allebei konden ze met winst afgesloten worden. Niet gek voor een eerste keer.
Op de foto Charlotte tijdens een training.

vrijdag 18 mei 2012

Wedstrijd Wormer

Gisteren waren Melissa en Diesel op wedstrijd in Wormer. Het weer zat mee wat na de afgelopen dagen van regen zeker een pluspunt was. Het inrijden ging goed en ze gingen dan ook goedgemutst de ring in. De eerste proef ging super en het tweetal had nog  nooit zo een goede proef neergezet zowel voor het gevoel als het beeld. De tweede proef verliep ook fijn maar de eerste was beter. Groot was dan ook de verbazing toen de proef onder winst bleef steken, zelfs de tegenstanders begrepen hier niks van maar de jury had kennelijk naar andere proeven gekeken. Zondag een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen.

zaterdag 12 mei 2012

Beemstercup 2012

Vandaag waren we met Quison Don-Terra voor het eerst op een wedstrijd we waren naar de Beemstercup in Middenbeemster. We moesten al vroeg starten en waren dus als een van de eerste aanwezig op het mooi aangeklede terrein. De cup is bedoeld voor 4,5 en 6 jarige paarden. De eerste groep bestond uit 20 4 jarige combinaties. Dat de meeste nog nooit van huis geweest waren laat staan op een terrein met veel publiek, stoelen, tafels, planten, parasols enz was duidelijk te merken, ook Don had hier zichtbaar last van en bouwde heel wat spanning op die zich uitte in gekke fratsen maar de stukjes dat Quinty de spanning enigszins kon laten afvloeien mochten er dan ook zijn. De jury ( Maarten van Stek, Piet Groen en Jorgen Ros )  waren vol lof over het paard en zagen hier zeker een goed en werkbaar dressuurpaard voor de toekomst in maar hij moet nog meer bevestigd worden. Met mooie cijfers voor de gangen, exterieur en werkbaarheid waren we zeker voor de eerste keer zeer tevreden.