Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




maandag 29 oktober 2012

Spijkerboorse dagen

Afgelopen week in de herfstvakantie werden op donderdag en vrijdag de Spijkerboorse dagen gehouden, hier namen Charlotte en Pride beide dagen aan deel. De eerste dag was het echt vroeg dag aangezien er al om 8 over 9 gestart zou worden. Of het aan het vroege uur lag of de vreemde omgeving maar Pride was beide proeven heel gespannen en Charlotte had dan ook moeite om haar ontspannen te krijgen en op een redelijke wijze door de baan te rijden, beide proeven bleven dan ook net onder winst steken. Vrijdag mocht het tweetal net in de middag starten en dit ging stukken beter Pride was heel ontspannen en lekker te rijden, hier werd dan ook een mooie winstpunt mee naar huis genomen. Al met al toch tevreden op naar de volgende wedstrijd.

dinsdag 16 oktober 2012

Hobbelige wedstrijd voor Charlotte

Afgelopen weekend was er weer wedstrijd in Benningbroek, Quinty startte niet ivm met een gekneusde pols en Melissa was nog niet helemaal op haar oude niveau, het was dus aan Charlotte om de eer hoog te houden van stal Quison. Het was een regenachtige zondag en het was niet echt warm en of Pride hier nu wat last van had we weten het niet ze leek alleen bij het inrijden af en toe wel een hobbelpaard. Bij het beginnen van de eerste proef voelde Charlotte al dat Pride anders was dan anders en iets wat ze nog nooit gedaan heeft in een proef gebeurde nu wel ze werd weer hobbelpaard en was niet meer vooruit te branden, helaas liet ze Charlotte dan ook geen andere keus dan af te groeten. Na weer wat rondgestapt en gedraafd te hebben in de inrijbak was het tijd voor de tweede proef , zo als Pride haar had laten zitten in de eerste proef zo goed deed ze haar best in de tweede proef en met 194 punten en een eerste plaats is de wedstrijd toch de moeite waard geweest. Charlotte traint nu lekker verder en gaat weer vol goede moed naar de volgende geplande wedstrijd.

maandag 1 oktober 2012

1ste winstpunt in de klasse L2 binnen.

Gisteren gingen Charlotte en haar Pride op wedstrijd naar Andijk, de wedstrijd zou gestart worden in de klasse L1 maar de punten voor de L2 waren al binnen dus waarom dan niet L2 starten toch, het kon ook bij de organisatie van Andijk dus vol goede moed die kant op. Charlotte had zelf nog zo iets ben ik er wel klaar voor. De eerste proef ging niet helemaal geweldig maar voor een eerste keer zeker niet slecht hier werden 179 punten en een 2de plaats behaald. De 2de proef ging al een stuk beter en hier kwam dan ook 185 punten en een eerste plaats uit dus de eerste winstpunt is binnen. Er wordt hard getraind om alles nog beter voor elkaar te krijgen en het tempo moet nog wat rustiger, maar voor een eerste keer zijn we weer trots op dit super stel.