Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




zaterdag 14 maart 2009

Lezing van Mark Hooyer en clinic van Antoine de Bodt

Deze week een drukke week gehad met het bezoeken van een lezing van de paardentandarts Mark Hooyer en een clinic van Antione de Bodt.
De lezing van Mark werd gegeven in de accomodatie van de Noorder Koggenruiters en was helaas niet al te druk bezocht maar wel heel leerzaam. Het blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is dat we de gebitten van onze paarden na laten kijken en wat voor rijtechnische problemen er kunnen ontstaan bij het nalaten daarvan.
De clinic van Antione de Bodt werd gegeven op Manege de groene heuvel in Velsen-zuid, deze werd heel erg druk bezocht en was ook heel leerzaam na een uur theorie en het bekijken van 8 combinaties met heel veel verschillende problemen, van kreupelheid tot tactverlies waren we weer heel wat wijzer ( dat rechtrichten van het paard en recht op het paard zitten heel belangrijk zijn ) en we zullen zeker een aantal dingen in de praktijk uit gaan proberen. U kunt meer informatie vinden over deze methode op www.paardenrecht.org.