Welkom bij Quison

Welkom op de site van Quison, Pension Africhting- en handelsstal. U vindt hier de laatste nieuwtjes en bezigheden omtrent de pensionstalling en de verkoop van paarden en pony's. Tevens kunt u ons bellen of mailen voor informatie over stalling training zadelmak maken of over onze verkoop van de paarden/pony's.




zondag 3 juli 2011

Landelijke HTC dag geslaagd





Gisteren was het vroeg dag voor Quinty en Sintia de landelijke HTC dag stond op de agende. Na een rit van ruim anderhalf uur waren we ruim op tijd in Ermelo. Daar moest Quinty eerst een les volgen bij Loes Corsel. Dit ging heel goed en Loes was dan ook helemaal weg van Winvasion. Winvasion deed ook heel erg haar best en naar mate de les vorderde groeide ook de combinatie. Daarna stonden er 2 clinic's op het programma gelukkig zonder paard want Winvasion was erg moe van de reis, les en vele nieuwe indrukken. De eerste clinic was van Cor Loeffen over het fokken van een dressuur en springpaard en de verschillen daarvan. Ook werd er uitgelegd dat de fokker een veulen fokt wat beter moet zijn dan de moeder erg interessant. Daarna een clinic over fit te paard en wat je kunt doen om fitter op je paard te zitten wat voordeel heeft voor allebei.
Tijdens de lunch een clinic van Bart Bax en een groepsfoto met alle HTC talenten uit alle regio's die een HTC hebben. Na dit alles moest er nog een proef gereden worden, met het inrijden merkte Quinty al dat Winvasion er eigenlijk helemaal door heen zat, na overleg met de jury toch geprobeerd een redelijke proef neer te zetten dat is niet helemaal gelukt maar Quinty's voortzetting bij het HTC is zeker niet in het geding, als troost nog een lekkere buitenrit gemaakt op het terrein van de KNHS. S'middags ook nog een clinic over de hartslag. We gingen weer moe maar voldaan en met veel nieuwe informatie naar huis. Quinty is trots op Winvasion ze heeft zich prima gedragen en veel nieuwe indrukken opgedaan. De combinatie groeit elke week en daarmee ook haar conditie dit stel gaat er wel komen.